Abla Ağabey Kardeş Projesi 2018-2019 Dönemi Başladı

Gençler Bu Davet Size
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Gönüllü Takımı"nda yer alan üniversiteliler, ilköğretimde okuyan olanakları kısıtlı 10 bin "kardeş"e ulaştı. “Bir Çocuk Değişir, İzmir Değişir” sloganı ile pek çok etkinliğe imza atan İzmir'in muhteşem gençleri, "Abla-Ağabey-Kardeş" adlı projenin daha da büyümesi için yeni gönüllülere çağrı yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2007 yılından bu yana başarıyla uyguladığı “ödüllü” sosyal projesi “Abla-Ağabey-Kardeş” yeni döneminde de kentsel ve sosyal olanakları kısıtlı çocuklara ulaşarak onlara yepyeni ufuklar açıyor.
“Abla, Ağabey, Kardeş” projesinde yer alan gönüllü gençlerin yeni dönemdeki ilk durakları Konak’ın 1. Kadriye, 26 Ağustos, Akarcalı, Ali Reis, Altay, Ballıkuyu, Aziziye, Duatepe, Kocakapı, Kosova, Kubilay, Sakarya, Selçuk, Yeni Mahalle ve Süvari mahalleleri oldu. Yeterli olanaklara sahip olmayan sınırlı çocukları “rol-model” olarak benimseyebilecekleri gençlerle buluşturmayı amaçlayan proje, 11 yılda 12 bin gönüllü genç ve 10 bin kardeşle ciddi bir büyüklüğe ulaştı.

Cumhuriyetçi bir nesil
Gönüllü gençler ile ilköğretim ikinci kademe öğrencilerini bir araya getiren proje, kış döneminde cumartesi günleri gerçekleşiyor. Psikolojiden iletişime kadar farklı alanlarda eğitimden geçirilen abla ve ağabeyler, önceden ev ziyaretleri ile belirlenen ailelere konuk oluyor ve uzman bir ekip tarafından belirlenen etkinlikleri kardeşlerle birlikte gerçekleştiriyor, düzenlenen kültürel-sosyal-sportif etkinliklere birlikte katılıyor.

Türkiye’nin pek çok kentinde örnek gösterilen bu sosyal sorumluluk projesi ile gençlerin "kentlilik bilinci çerçevesinde duyarlılıkları" artırılırken, kardeşlerinin ise Cumhuriyet temel ilke ve değerlerine bağlı, barışçı, düşünen, sorgulayan, özgüven sahibi, çevreye duyarlı, farklı görüş ve inançlara saygılı, insan ilişkilerinde cinsiyet, ırk, din, dil farkı gözetmeyen, dinlemeyi bilen bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlanıyor.
Gençlik Merkezi Kayıtları Başladı
Havagazı Gençlik Merkezi üye kayıtları başladı.

Adres : Tarihi Havagazı Fabrikası - Alsancak Tel : (0232) 293 4039 / 293 3569 / 293 4219 /293 4061 / 293 3929